Ukinuta zabrana napuštanja županija, pozivaju se građani da se suzdrže od nepotrebnih migracija te da i dalje poštuju sve epidemiološke mjere  

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost da je zbog izvanrednih okolnosti nastalih uslijed razornog potresa s epicentrom na području grada Petrinje, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio odluku o stavljanju van snage Odluke o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj. Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske na području cijele države ukinulo je kontrolne punktove između županija.

Županijski Stožer civilne zaštite apelira na sve stanovnike da se unatoč suspenziji sustava e-propusnica suzdrže od nepotrebnih migracija te da i dalje uz odgovorno ponašanje poštuju sve epidemiološke mjere i upute kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. 

Jučerašnji potres na području Koprivničko-križevačke županije nije prouzročio veću materijalnu štetu, a nisu zabilježene niti slučajevi povreda ili ozljeda stanovnika koje bi zahtijevale medicinsku intervenciju. Žurne snage županijskog sustava civilne zaštite stavljene su na raspolaganje, a dio snaga odmah je upućen u ispomoć na potresom pogođeno područje.

Služba ureda župana