Udruzi osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ odobren projekt KopriVITA

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice uskoro kreće s projektom Inovativni koprivnički socijalni centar „KopriVITA“, u sklopu kojeg će osobe s invaliditetom proizvoditi tjesteninu od koprive.

Projekt je prijavljen i odobren na natječaju Poticanje društvenog poduzetništva u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. godine, Europskog socijalnog fonda. Cilj je stvaranje preduvjeta za osnivanje društvenog poduzeća koje će pridonijeti uključivanju osoba s invaliditetom na tržište rada, a u proizvodnji tjestenine koristit će se namirnice lokalnog podrijetla, kako bi se pomoglo i lokalnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Poznato je da nastojimo stvoriti uvjete kako bi osobama s invaliditetom život u Koprivnici bio bolji, ljepši i kvalitetniji. Među više od 190 projekata odabrano je njih 18, a naš je projekt jedini iz Koprivničko-križevačke županije.“, kazala je predsjednica udruge Marija Mraz.

Prostor za rad besplatno im je dodijelio Grad Koprivnica, odobreno je nešto više od pola milijuna kuna namijenjeno za pripremu osnivanja socijalnog poduzeća, odnosno za kupnju opreme i edukacije, a iz Udruge ističu kako će im za KopriVITU biti potrebno barem još pola milijuna kuna, stoga računaju na lokalnu zajednicu i donatore.

Provedba projekta započinje 1. lipnja 2017. godine.

Služba ureda župana