Udruzi „Bolje sutra“ odobren projekt „SuPER-sigurni u prometu“

Udruzi osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice Ministarstvo unutarnjih poslova odobrilo je projekt „SuPER – sigurni u prometu“ iz područja sigurnosti cestovnog prometa na području Republike Hrvatske za 2016. godinu.

Ovim programom projektu je osigurano 78.365,00 kuna s obzirom da djeluje preventivno na ponašanje sudionika u cestovnom prometu i to iz područja mladi vozači odnosno podpodručja nepropisna i neprilagođena brzina.

Cilj ovog projekta je poboljšati znanje mladih o pravilnom ponašanju tijekom vožnje odnosno podići prometnu kulturu, podići svijest donositelja odluka o zaštiti mladih kao i svih dionika u Koprivničko-križevačkoj županiji o potrebi zaštite mladih od stradavanja u prometu. Ciljana skupina ovog projekta su mladi od 15 do 19 godina starosti, a očekuje se kako će ovaj projekt informirati javnosti o potrebi zaštite mladih u prometu te osigurati bolje uvjete za vožnju mladih vozača.

Partneri ovom projektu su Koprivničko-križevačka županija, Regionalni klub IPA Koprivnica i Udruga Roma Koprivničko-križevačke županije.

Služba ureda župana