Udruženje obrtnika Koprivnica obilježilo 48 godina rada

Udruženje obrtnika Koprivnica na simboličan način danas je obilježilo Dan Udruženja i Dan obrtništva u prostorijama tradicijskog obrta Bačvarije Ledinski u Koprivnici.
Koprivničko udruženje osnovali su obrtnici 29. listopada 1967. godine kako bi lakše zaštitili svoje interese i oduvijek su imali svoje mjesto u društvu. Sada obrtništvo prolazi kroz različite političke i društvene mijene, ali i dalje ostaje najžilaviji dio gospodarstva istaknula je tajnica Udruženja Jasmina Markota.
Jedan od glavnih ciljeva i aktivnosti Udruženja je očuvanje tradicijskih obrta, tako da je upravo na ovaj simboličan način odabran obiteljski tradicijski obrt koji se bavi bačvarstvom, a vodi ga druga generacija obitelji naglasila je u svom obraćanju tajnica Markota.IMG_9094m
O opstanku Udruženja punih 48 godina govorio je podpredsjednik UO Koprivnica Darko Frankol istaknuvši vrijednost očuvanja obiteljskih obrta te se zahvalio obitelji Ledinski na današnjem gostoprimstvu.
U ime Koprivničko – križevačke županije obratio se zamjenik župana Ivan Pal pohvalivši nastojanja i trud obitelji Ledinski da se očuva ova djelatnost koja pronalazi svoje mjesto na domaćem, ali i stranom tržištu. Zahvalio je svim obrtnicima koji su neizmjerno doprinijeli u razvoju gospodarstva ovog kraja, ali bez kojih ne bi bilo ni razvoja današnje Obrtničke škole u Koprivnici.
U ime Grada Koprivnice govorila je gradonačelnica Vesna Želježnjak koja se osvrnula na tradiciju i razvoj obrtništva u Koprivnici.
Uz stručnu pomoć kustosice Marije Mesarić iz Muzeja grada Koprivnice domaćini su priredili i prigodnu izložbu fotografija kroz povijest razvoja obrta, ali i izložili cijeli asortiman svojih proizvoda.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.