Udruga žena Kloštar Podravski organizirala tradicionalnu izložbu “Advent u Kloštru Podravskom”

Udruga žena Kloštar Podravski je u subotu 23. studenog organizirala već tradicionalno izložbu “Advent u Kloštru Podravskom” u okviru koje su se prikupljala sredstva za humanitarnu nakanu kako bi se pripremili pokloni i u obilasku članica podijelila radost blagdana sa starijim sumještanima.

Nakon izložbe je upriličen kulturno umjetnički program te druženje srodnih udruga i KUD-ova iz četiri županije. Pored udruga iz naše županije, okupile su se udruge iz Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske županije i Zagrebačke županije.

Izložbi i druženju  je prisustvovala potpredsjednica Županijske skupštine i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić, koja je čestitala na humanoj nakani, kao i na mnogobrojnim aktivnostima vrijednim članicama ove udruge. Posebno je zahvalila predsjednici Udruge Ani Jelušić na trudu i zalaganju, kao i na aktivnom sudjelovanju u Festivalu žena iz ruralnih područja, kako osobno, tako i u animiranju žena, koje su u najvećem broju kroz sve godine trajanja Festivala dale značajan doprinos. One su, napomenula je Rupčić, najbolje promotorice ciljeva Festivala, a to je umrežavanje žena uz razmjenu iskustava i ideja te čuvanje tradicije svojega kraja.

Sudionice je pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Antun Karas, a tijekom večeri se pridružio i općinski načelnik Siniša Pavlović.

Izvor fotografija: Danijel Domišljanović, Ivan Nemet

Služba ureda župana