Udruga žena Hrvatsko srce Peteranec tradicionalnom Mudlinijadom proslavila 20. godišnjicu rada

Udruga žena Hrvatsko srce Peteranec u subotu, 25. svibnja, proslavila je 20. godišnjicu rada udruge tradicionalnom kulturno-zabavnom manifestacijom Mudlinijada koja je i ove godine okupila velik broj posjetitelja. Svečani program je započeo povorkom i svetom misom u crkvi svetog Petra i Pavla nakon koje je u prostorijama Hrvatskog vatrogasnog doma održana sjednica Udruge na kojoj su predstavljene aktivnosti i postignuća u posljednjih dvadeset godina. U ime županije svečanoj proslavi prisustvovala je potpredsjednica Županijske skupštine i predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić koja je čestitala obljetnicu i u ime župana te uz zahvalu članicama na iskazanom zajedništvu i zdušnom radu na očuvanju i prenošenju tradicije peteranskog kraja poželjela uspješan rad u budućnosti.

Predsjednica Udruge  Katarina Herman se osvrnula na početak, kao i na sve uspjehe i postignuća udruge kroz dva desetljeća, naglasivši zadovoljstvo radom KUD-a “Mudlin”, koji marljivo radi i postiže brojne zapažene rezultate.

Udruzi se zahvalio i načelnik Općine Peteranec Krešimir Matijašić  uz čestitke za obljetnicu, kao i saborski zastupnik Damir Felak, koji je bio kum pri blagoslovu zastave udruge prilikom osnutka. Uz neizostavnu gastronomsku deliciju mudline, spremljenu u nekoliko varijanti, u okviru kulturno umjetničkog programa održani su i nastupi članica udruga i gostiju s recitacijama i glazbenim točkama, a podijeljene su i zahvalnice svim članicama, suradnicima te institucijama, koji su bili potpora udruzi kroz dvadeset godina postojanja.

Služba ureda župana