Udruga žena Bakovčice proslavila 40. rođendan i 20 godina manifestacije „Čehanja perja“

Udruga žena Bakovčice prošlog je vikenda proslavila 40 desetljeća kontinuiranog rada i 20 godina manifestacije „Čehanje perja“, a svečanosti je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je članicama čestitao na ovim važnim obljetnicama.

Kroz manifestaciju „Čehanje perja“ članice Udruge čuvaju taj običaj od zaborava, a moglo se vidjeti i domaće pripremljene slastice kojima se predstavljaju na županijskim, gradskim i inozemnim događanjima.

Članicama su za njihovo djelovanje dodijeljene plakete Grada Koprivnice i Županije Somogy iz Mađarske, kao i brojna priznanja, a kao što je istaknula predsjednica Udruge Draženka Gačan, posebno ih veseli uključivanje mladih.

Udruga je osnovana 1978. godine kao Aktiv žena Bakovčica s ciljem okupljanja žena radi poboljšanja društvenog života i položaja žena u tadašnjem selu Bakovčice, a članice aktivno sudjeluju u društvenom životu organiziranjem izložbi, održavanjem okoliša i unutrašnjosti Društvenoga doma te organiziranjem predavanja o zdravlju i druženja s drugim udrugama, a kao posebnu suradnju ističu Dobrovoljno vatrogasno društvo. Sudjelovanjem na raznim humanitarnim akcijama članice su pokazale veliko srce i spremnost pomaganja potrebitima.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: drava.info