Udruga Zagoraca Podravine održala izvještajnu Skupštinu

Koprivnička Udruga Zagorca Podravine u subotu, 6. svibnja u prostoru Društvenog doma na Vinici održala je svoju redovnu izvještajnu Skupštinu, kojoj je prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Predsjednik Udruge Mato Kuzminski zahvalio je Županiji što im pruža podršku od samog osnutka 2012. godine, a redovito surađuju i na manifestaciji Dani travnjaka, gdje su zaduženi za natjecanje u košnji i popratni program.

Osim osvrta na aktivnosti i projekte unatrag godinu dana, bilo  je riječi i o planovima za budućnost te je tako predsjednik Kuzminski najavio kako ih 13. svibnja očekuje gostovanje na Međunarodnom festivalu folklora i zagorskih pjesama u Donjoj Voći, gdje će se Udruga predstaviti s novim CD-om izvornih zagorskih pjesama. Bit će to prilika i za razgovor s načelnicima zagorskih općina glede pomoći u apliciranju na EU sredstva kako bi mogli urediti etno-kutak u prostorijama u Herešinu, koje su dobili na korištenje od Grada Koprivnice.

Druženje su uveličala gostujuća kulturno-umjetnička društva iz Našica i Josipovca, a vrijedi spomenuti i kako Udruga Zagoraca Podravine broji stotinjak članova.

Služba ureda župana