Udruga Zagoraca Podravine Koprivnica održala 4. sportske susrete

U petak, 23. listopada u Sportskom centru „Brodarić“ u Herešinu u organizaciji Udruge Zagoraca Podravine Koprivnica održani su 4. sportski susreti. Susretima su prisustvovale i Udruga Zagoraca iz Slavonije iz Našica i Jarmine mjesta pokraj Vinkovaca.
Sportski susreti organizirani su na način da se sudionici takmiče u tradicijskim sportovima kao što je ručno runjenje kukuruza, viseća kuglana i mnogi drugi. Cilj manifestacije je aktivno uključivanje starijih članova u sportske aktivnosti i druženje s ciljem podizanja svijesti o važnosti kretanja radi održavanja dobrog zdravstvenog stanja.
Zamjenik župana Ivan Pal je otvorio igre i obratio se prisutnima riječima kako je ovo „jedina zavičajna udruga koju u Županiji imamo, a Zagorci su veliki dio temelja ove zajednice“ te je ujedno pohvalio rad udruge i sudjelovanje u različitim manifestacijama. Na kraju je naglasio kako će Koprivničko-križevačka županija i dalje poticati rad udruga koje promiču tradicionalne vrijednosti.
Nakon otvorenja igara Udruga Zagoraca Podravine dodijelila je zamjeniku Palu Zahvalnicu za doprinos radu Udruge Nakon održanih natjecanja organizirana je večera za sve sudionike natjecanja, proglašenje pobjednika te podjela priznanja i diploma.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.