Udruga “Stari zanati” u Hlebinama održala druženje za djecu i odrasle

Udruga “Stari zanati” prošlog je vikenda u Hlebinama održala druženje za djecu i odrasle, na kojemu je predstavljen jedinstveni labirint od slame i kukuruza te nova turistička destinacija za bicikliste, motoriste i ostale posjetitelje.

U druženju su sudjelovala djeca iz vrtića u Koprivnici i Hlebinama, njihovi roditelji, kao i brojni mještani, kojima su se prigodnim govorima obratili predsjednik Udruge Tihomir Želimorski i zamjenik župana Ratimir Ljubić. Pohvalivši Udrugu na svim aktivnostima koje provodi, zamjenik Ljubić istaknuo je njihov doprinos tradiciji obrtništva na prostoru Podravine te podizanju kvalitete turističkih sadržaja u Hlebinama, kao srcu naivne umjetnosti, a riječima hvale pridružila se i načelnica Općine Hlebine Božica Trnski

Predsjednik Želimorski pojasnio je kako je ideju za labirint dobio na putovanjima, gdje je vidio zanimljive turističke destinacije te je na svom imanju odlučio posjetiteljima ponuditi nešto slično. Labirint je prvenstveno namijenjen djeci, može se propješačiti za petnaestak minuta, a u sredini će biti postavljeni zadaci koji će se morati odraditi kako bi se osvojila nagrada.

Kako bi na zabavan način upoznali život na selu, Udruga je za najmlađe pripremila i druge raznovrsne sadržaje, a uz prikaze starih strojeva i zanata, moglo se uživati u autohtonoj ponudi hrane i pića te glazbenom programu.

Služba ureda župana