Udruga slijepih Koprivničko – križevačke županije obilježila Dan žena

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije tradicionalno je organizirala druženje za članice Kluba slijepih žena, kojemu je prisustvovala predsjednica Županijske skupštine i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić.

Tom prigodom predsjednica Rupčić održala je predavanje o ravnopravnosti kroz aspekte svakodnevnog života te o problematici nasilja nad ženama, s posebnim naglaskom na žene s invaliditetom i probleme s kojima se susreću u svakodnevnom životu. Naglasila je važnu ulogu institucija i pojedinaca, koji raznim aktivnostima i konkretnim sadržajima trebaju dati doprinos boljem i kvalitetnijem životu slijepih osoba, posebice žena.

Nakon predavanja i druženja, za članice Udruge organizirano je friziranje i šminkanje u obližnjem Salonu ljepote što ih je izuzetno razveselilo budući da se radi o osobama koje si takav tretman teško mogu priuštiti zbog svoje slabe financijske situacije, invaliditeta, bolesti i nedostupnosti takvih usluga u njihovim mjestima stanovanja.

Služba ureda župana