Udruga „Sigečko srce“ proslavila 15 godina rada

Udruga „Sigečko srce“, 5. prosinca je proslavila 15. obljetnicu rada i održala tradicionalnu manifestaciju „Gruntovčanijada“.

Obilježavanje godišnjice započelo je svetom misom u crkvi Sv. Marka u Sigecu, a nastavilo se u Društvenom domu u Sigecu. O radu Udruge „Sigečko srce“ govorila je predsjednica udruge Milica Lukačinec, a među posjetiteljima bila je i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki.

U ovih 15 godina, Udruga je očuvala domaću riječ, narodne nošnje i običaje svog kraja. Unutar udruge djeluje nekoliko sekcija, a najaktivniji je KUD Gruntovec koji posebnu pažnju posvećuje kulturno-scenskom radu u kojem na svoj originalan način oživljavaju nezaboravne likove iz serije „Gruntovčani“ Dudeka, Regicu, Presvetlog i Cinobera.

I ove godine su članovi kulturno umjetničkog društva Gruntovec pripremili novi skeč prema tematici iz serije te tako nasmijali brojnu publiku.

Od originalnih glumaca koji su glumili u seriji Gruntovec, nazočili su Smiljka Bencet (Regica) i Nikola Novosel Miška (Tuna), a Martin Sagner (Dudek) je zbog zdravstvenih problema morao otkazati svoj dolazak.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.

Foto: epodravina.hr