Udruga „Šegrtsko srce“ i ove godine organizira humanitarnu prodaju kolača

Udruga „Šegrtsko srce“, koja djeluje u sklopu Obrtničke škole Koprivnica, i ove godine organizira prigodnu humanitarnu prodaju kolača, kako bi pomogla učenicima slabijeg imovinskog stanja u školovanju.

Kolače su pripremili učenici Obrtničke škole, smjera slastičar i pekar, zajedno sa svojim mentorima, a akciju je podržao i zamjenik župana Ratimir Ljubić, koji je pohvalio aktivnosti koje provodi Udruga kako bi svim učenicima omogućila jednake uvjete za obrazovanje.

Prikupljenim sredstvima osigurat će se topli obroci za učenike kojima je to potrebno, a svi zainteresirani slastice mogu kupiti još danas, 31. listopada kod ulaza u sportsku dvoranu Obrtničke škole, od 18 do 21 sati.

Humanitarnu udrugu „Šegrtsko srce“ pokrenuli su profesori i djelatnici Obrtničke škole Koprivnica, a za svoj su humanitarni rad osvojili i nagradu Ponos Hrvatske. Učenicima slabijeg imovinskog statusa, osim toplih obroka u školi, osiguravaju se i udžbenici i bilježnice te radna odjeća za praktičnu nastavu, a pomaže im i u ostalim troškovima.

Služba ureda župana