Udruga osoba s invaliditetom Križevci predstavila projekt„Izrazi se kreativno i rekreativno i budi shvaćen i prihvaćen“.

U Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci u četvrtak, 25. listopada održana je početna konferencija trogodišnjeg programa Udruge osoba s invaliditetom Križevci pod nazivom „Izrazi se kreativno i rekreativno i budi shvaćen i prihvaćen“, kojoj je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-komunalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Riječ je o programu kojemu je cilj doprinijeti razvoju socijalnih usluga za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, udomitelje, djecu s teškoćama u razvoju te za starije osobe s invaliditetom s područja grada Križevaca i okolnih općina.

Okupljenima se uvodno obratio predsjednik Udruge Petar Gatarić, nakon čega je program, koji je financiran preko Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 150 tisuća kuna za prvu godinu, predstavio voditelj Mario Stančić. Pročelnica Koluder Vlahinja u svom je obraćanju naglasila važnost pružanja podrške ranjivim skupinama te je Udruzi zahvalila na suradnji, poželjevši mnogo uspjeha u provedbi projekta, a čestitke je uputio i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Križevaca Mladen Tenodi, kao i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevci Sanja Jakopović.

Projektni partneri su Centar za socijalnu skrb Križevci i Učenički dom Križevci,  a što se tiče aktivnosti, u planu je redovito sudjelovanje u Klubu korisnika s ciljem unaprjeđenja socijalnih i komunikacijskih vještina, međusobne interakcije djece s teškoćama u razvoju i djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena. U program će biti uključena i djeca iz Učeničkog doma Križevci sa svrhom senzibilizacije mladih za potrebe i mogućnosti osoba s invaliditetom starije životne dobi.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: krizevci.hr