Udruga osoba s invaliditetom Križevci kreće s novim projektom

U Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ u Križevcima u ponedjeljak, 12. studenoga predstavljen je novi projekt Udruge osoba s invaliditetom Križevci „Aktivni i uključeni – mobilnošću i senzibilnošću do zaposlenja“, a početnoj je konferenciji u ime Županije prisustvovala pročelnica za socijalno-zdravstvene djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Projektom je osobama s invaliditetom i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi omogućeno stjecanje novih kompetencija za tržište rada, osnaživanje za tržište rada i aktivno traženje posla putem motivacijskih radionica i osposobljavanja na računalima, a promicat će se i jednake mogućnosti osoba s invaliditetom te prednosti zapošljavanja osoba s invaliditetom.
Predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseca, a u potpunosti je financiran sredstvima Europske unije u iznosu od 516.702,53 kuna.

Uvodno je okupljene pozdravio predsjednik Udruge Petar Gatarić istaknuvši kako će se projektom poboljšati položaj osoba s invaliditetom na tržištu rada, nakon čega je projekt predstavila Ivana Hrg Matušin, voditeljica projekta, koja je napomenula kako su aktivnosti projekta informatičko opismenjivanje te tematske radionice motivacije osoba s invaliditetom za aktivno traženje posla i utjecaja na lokalne poduzetnike da zapošljavaju osobe s invaliditetom.

Čestitke zbog početka još jednog projekta uputila je i pročelnica Koluder Vlahinja te poželjela uspješnu realizaciju, a u ime partnera na projektu Centra za socijalnu skrb Križevci obrati se laravnateljica Sanja Jakopović, kazavši kako joj je drago što su prepoznate ciljane skupine kojima je potrebna pomoć.

Čestitke Udruzi uputili su i križevački pročelnik za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel, saborski zastupnik Branko Hrg, predstojnica Područnog ureda Križevci HZZ-a Vesna Kuterovac, te suradnice u projektu Ankica Ivančan i Sanela Štubelj.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: krizevci.hr