Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice održala Parlaonicu u sklopu projekta „SuPER – sigurni u prometu“

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice u dvorani koprivničke gimnazije održala je aktivnost pod nazivom Parlaonica, u sklopu projekta „SuPER – sigurni u prometu“.

Parlaonica je imala za cilj potaknuti mlade na raspravu o prebrzoj vožnji, a sudionici su bili podijeljeni u afirmativnu i negacijsku skupinu. Neka od pitanja bila su isplati li se takva vožnja i stigne li se njome brže do cilja, smije li se koristiti mobitel za vrijeme vožnje i kakvu je glazbu preporučljivo slušati te je li dobro da mladi vozači prevoze svoje vršnjake.

Voditelj projekta i policijski službenik za prevenciju Robert Šarec zahvalio je svima na sudjelovanju te podsjetio na opasnosti u prometu s kojima se mladi suočavaju, a koje mogu prouzročiti ozbiljne posljedice. Potaknuo ih je i na razmišljanje o Zakonu o sigurnosti cestovnog prometa, a zaključci s Parlaonice bit će proslijeđeni donositeljima odluka na lokalnoj i nacionalnoj razini.

Dodatna vrijednost ovoj aktivnosti bila je što je član Udruge „Bolje sutra“ upoznao sudionike sa svojim iskustvom stradanja u prometu, zbog čega se već 11 godina kreće u kolicima.

Projekt „SuPER – sigurni u prometu“ odobrilo je Ministarstvo unutarnjih poslova  na natječaju  „Za Nacionalni program sigurnosti  cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011. – 2020.“, započeo je prošle godine, a za provedbu je osigurano nešto više od 78 tisuća kuna.

Osnovni ciljevi su poboljšati znanje mladih o pravilnom ponašanju tijekom vožnje te podizanje svijesti donositelja odluka i ostalih dionika o zaštiti mladih u prometu.

Nositelj projekta je Udruga „Bolje sutra“, dok su partneri Koprivničko-križevačka županija, IPA Regionalni klub Koprivnica i Udruga Roma “Korak po korak” Koprivničko-križevačke županije, uz suradnike Policijsku upravu Koprivničko-križevačku.

Služba ureda župana