Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ educirala srednjoškolce o posljedicama prometnih nesreća

U prostorijama Srednje škole Koprivnica održana je još jedna aktivnost u sklopu projekta „SuPER-sigurni u prometu“ čiji je nositelj Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice, a partner Koprivničko-križevačka županija.

Policijska službenica Policijske uprave Koprivničko-križevačke Mirta Šajatović učenicima je ukazala na  posljedice prebrze vožnje, nekorištenja pojasa i upotrebe opojnih sredstava u vožnji, uz prikaz statističkih podataka i video spot.

Članovi Udruge govorili su o vlastitim stradanjima u prometu, s ciljem upozoravanja učenika na važnost opreza prilikom kretanja u prometu.

Učenici su predstavnicima policije i Udruge postavljali brojna pitanja iz područja prometa, a posebno s područja kažnjavanja za počinjenje prekršaja. Također ih je zanimalo na koji se način prevoze osobe u invalidskim kolicima.

Svrha projekta je proširiti svijest o opasnostima u prometu te pojačati oprez sudionika prometa, a financira se od strane Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, a uz Koprivničko-križevačku županiju, projekti partneri su IPA (međunarodno policijsko udruženje), Regionalni klub Koprivnica i županijska Udruga Roma “Korak po korak” uz suradnju Policijske uprave.

Služba ureda župana