Udruga osoba „Bolje sutra“ predstavila projekt SUJ3M

Zamjenik župana Ratimir Ljubić u srijedu, 8. svibnja prisustvovao je početnoj konferenciji projekta „Socijalno uključivanje i jačanje marginaliziranih skupina putem mobilnog mentora“ – skraćeno SUJ3M, koji je predstavila Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice.

Ovim se projektom osobama s invaliditetom nastoji osigurati potrebnu edukaciju – ECDL operatera, transverzalnih vještina, komunikacijskih vještina, mekih vještina, kao i mobilnog mentora kao dodatnog oblika podrške. Projekt je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, njegova je vrijednost 1.159.001,50 kuna, dok je duljina trajanja dvije godine.

Predsjednica Udruge Marija Mraz kazala je kako vjeruje da će ovaj projekt mnogim ljudima promijeniti život i pozitivno utjecati na ljude u zajednici, a uspješan završetak projekta poželjeli su i zamjenik Ljubić te predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova i potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.

Voditeljica projekta Tajana Premec naglasila je kako je glavni cilj ovog projekta je da osobe s invaliditetom razviju potrebne vještine i znanja kako bi mogli ostvariti i samozapošljivost, a krajnji cilj je dobivanje prilike za zaposlenjem.

Dvanaest polaznika već je završilo svoju obuku koja je trajala mjesec i pol, a na konferenciji su im podijeljene potvrde o završetku edukacije za ECDL operatera. Uz predsjednicu Udruge Mariju Mraz, potvrde je polaznicima uručio i profesor informatike Danijel Mustafa iz koprivničke Obrtničke škole.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: prigorski.hr