Udruga osoba „Bolje sutra“ održala okrugli stol “Malo za vas puno za nas”

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice održala  je okrugli stol “Malo za vas puno za nas”, koji je dio aktivnosti projekta MOZAIK VOLONTIRANJA. Tema Okruglog stola bila je promoviranje volontiranja kao modela življenja te benefiti volonterstva za pojedinca i zajednicu.

Na Okruglom stolu sudjelovali su organizatori volontiranja i udruge s različitih područja djelovanja, i to udruga Mamuze, Treneri velikog srca, Crveni križ Koprivnica, Šegrtsko srce, Udruga „Bolje sutra“ i  Volonterski centar Koprivnica. Okruglom stolu prisustvovali  su učenici i profesori iz Obrtničke škole, Srednje škole i Gimnazije „Fran Galović“ te učenici iz OŠ Braća Radić u pratnji psihologinje Vesne Auer Gregor.

Nakon predstavljanja udruga u kojima se može volontirati, uslijedila je rasprava koja je polučila zainteresiranost mladih za volontiranjem, a prezentirani su i primjeri dobre prakse volontiranja tzv. inkluzivnih volontera odnosno maloljetnih osoba i osoba s invaliditetom koje volontiraju u udruzi „Bolje sutra“.

Služba ureda župana