Udruga orača Koprivničko – križevačke županije održala redovnu godišnju skupštinu

U prostorijama Županijske uprave jučer je održana redovna godišnja skupština Udruge orača Koprivničko-križevačke županije koju je otvorio predsjednik Udruge Darko Novotni.

Tom je prilikom predsjednik Novotni iznio Izvješće o radu Udruge te obavijestio članove o aktivnostima i natjecanjima u prošloj godini pri čemu je posebno istaknuo uspješno održano 14. Županijsko natjecanje u oranju Koprivničko-križevačke županije gdje je Saša Višak osvojio prvo mjesto u kategoriji plugova ravnjaka dok je Zoran Radiček osvojio drugo mjesto u kategoriji plugova premetnjaka. Potom je podnio i kratki izvještaj s 14. Državnog natjecanja u oranju i 63. Svjetskog natjecanju orača u Yorku u Engleskoj gdje je Saša Višak osvojio zavidno 21. mjesto.

Nadalje, iznio je Financijsko izvješće te dodao da su svi računi za proteklu godinu podmireni te prezentirao Financijski plan kao i visinu članarine za 2017. godinu. Predsjednik Novotni na kraju se zahvalio Županiji na dosadašnjoj pruženoj pomoći i za nabavu pluga premetnjaka koji pomaže da orači budu što uspješniji na natjecanjima i tako ostvaruju odlične rezultate.

Između ostalog, na skupštini se raspravljalo o nadolazećem 64. Svjetskom natjecanju orača koje će se održati u prosincu sljedeće godine u Keniji, a predstavnik naše Županije i Republike Hrvatske biti će dvostruki prvak županijskog i državnog natjecanja u oranju Saša Višak.

Služba ureda župana