Udruga orača Koprivničko – križevačke županije održala izbornu skupštinu

Udruga orača Koprivničko-križevačke županije 15. srpnja održala je redovnu godišnju izbornu Skupštinu na kojoj su nakon isteka četverogodišnjeg mandata izabrana nova radna tijela Udruge.
Predsjednica Udruge mr.sc.Tatjana Međimurec zahvalila je Koprivničko-križevačkoj županiji „na svesrdnoj pomoći, bez koje Udruga ne bi mogla funkcionirati“ te istaknula podršku Županije kao glavnog sponzora u organizaciji natjecanja u oranju.
Članove Udruge uime Županije pozdravio je zamjenik župana Darko Sobota koji se ovom prilikom prisjetio prve organizacije županijskog natjecanja u oranju te izrazio zadovoljstvo što je vidljivo da se broj natjecatelja u oranju iz godine u godinu povećava. Zahvalio je predsjednici Međimurec na upornosti i zalaganju u organizaciji rada Udruge, ali i svim oračima na predstavljanju svoje sredine i Županije u regiji, ali i na državnim natjecanjima te zaželio još bolje rezultate.
Udruga orača osnovana je 2007. godine, a 2011. godine registrirano je ukupno 78 članova. Jedna od aktivnosti Udruge je organizacija natjecanja u oranju koje se organizira na području cijele Županije, a 2008. godine Županija je Udruzi donirala i natjecateljski plug. Vještina i umijeće orača uz natjecateljski plug ravnjak u Županiju su donijeli tri brončane medalje.
Na današnjoj sjednici izabrani su sljedeći članovi Izvršnog odbora Udruge orača: za predsjednika, mr. sc. Darko Novotni, za tajnicu Zdenka Marić, a za članove Josip Martinović, Barica Ledinski, Marijan Stanešić, Branimir Bodin i Zoran Radiček.
Novoizabrani članovi nadzornog odbora su Tatjana Međimurec, Slavko Fucak i Slavko Kopilović.
Na današnjoj Skupštini najavljeno je i ovogodišnje županijsko natjecanje u oranju koje će održati na području Općine Kloštar Podravski, u Kloštru Podravskom na OPG-u Golubić Dražena, 29. srpnja dok će se državno natjecanje održati u Suhopolju, 5. rujna.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.