Udruga „Maslačak“ uspješno završila projekt „Zajedno možemo više“

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ u ponedjeljak, 27. kolovoza održala je završnu konferenciju projekta „Zajedno možemo više“ kojoj je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Riječ je o projektu kroz koji je u razdoblju od 1. listopada 2017. godine pa do 31. kolovoza 2018. godine pružana podrška djeci i mladima s teškoćama u razvoju u povećanju kvalitete života i socijalne uključenosti. Nositelj projekta bila je Udruga „Maslačak“, a partneri Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci i Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci.

Projekt je financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja te Koprivničko-križevačke županije, a kao što je naglasila predsjednica Udruge „Maslačak“ Tamara Premuš obuhvaćeno je 25 korisnika.

Zamjenik Ljubić uputio je čestitke na uspješno provedenom projektu, istaknuvši kako je, osim povećanja kvalitete života osoba s invaliditetom, važno naglasiti i doprinos senzibilizaciji i poticanju volontiranja kod mladih.

Korisnici su kroz projekt sudjelovali u brojnim aktivnostima, kreativnim radionicama i sportsko rekreacijskim aktivnostima koje su predstavile voditeljica projekta Kristina Kranjčević, kineziterapeutica i voditeljica plivanja Snježana Mergon te psihologinja Darija Mustić.
U ime projektnih partnera obratili su se Sanela Štubelj iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga i ravnatelj Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci Dražen Bokan.
Podršku Grada Križevaca u radu Udruge „Maslačak“ naglasio je pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel, dodavši kako vjeruje da će se Udruga izboriti i za nastavak projekta, a čestitkama se pridružio i saborski zastupnik Branko Hrg.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Grad Križevci