Udruga „Latice“ uspješno privela kraju projekt “New challenges for children with disabilities”

Koprivnička Udruga „Latice“ uspješno je privela kraju projekt “New challenges for children with disabilities” (Novi izazovi za djecu s teškoćama u razvoju), koji je financiran sredstvima Koprivničko-križevačke županije i Saveza Alpe Adria.

Uz Udrugu kao nositelja projekta, partneri su bili Društvo za cerebralnu paralizu “Sonček” iz Maribora i Rettet-das-Kind iz Eisenstada, a ostvarena je i suradnja s Poliklinikom za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Prof. dr. sc. Milena Stojčević Polovina“ iz Zagreba. Projektom je bilo obuhvaćeno 15-ero djece i njihovih roditelja, članova mlađeg kluba „Naši anđeli“ i igraonice “Dodir” koji djeluju u sklopu Udruge, a edukacije su bile individualno prilagođene svakom djetetu, s obzirom na specifičnost i različitost dijagnoza.

Zbog što bolje kvalitete edukacije glavni dio projekta proveden je u Koprivnici, a jedan dio u Poliklinici u Zagrebu. Ovisno o pojedinačnim potrebama, korištene su slijedeće rehabilitacijske metode:  neurorazvojna terapija po Bobathu, Vojta rehabilitacija, rehabilitacijska metoda prema Stojčević Polovini, edukatorsko rehabilitatorska edukacija uz elemente terapije senzorne integracije te razvojna rehabilitacija. Održani su i radni posjeti projektnim partnerima, kako bi se razmijenila iskustva u rehabilitaciji i korisne informacije, a suradnja se planira nastaviti i u budućnosti, kako bi se umrežavanjem sličnih udruga doprinijelo boljoj kvaliteti života osoba s invaliditetom, osoba s intelektualnim teškoćama i djece s teškoćama u razvoju.

Po završetku projekta nastavlja se s aktivnostima u suradnji sa zagrebačkom Poliklinikom, zahvaljujući humanitarnoj akciji “Darujte osmijeh Laticama”.

Služba ureda župana