Udruga Latice europskim novcem osigurala asistente za sedmero osoba s intelektualnim teškoćama

Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“ u siječnju je započela  s provedbom projekta  „Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim teškoćama „Latice“ Koprivnica“. Dvogodišnji projekt vrijedan 933.331 kuna je u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda, a njime je sedmero osoba s intelektualnim teškoćama, odnosno invaliditetom omogućena usluga osobne asistencije i zaposlenje sedmero osobnih asistenata te voditelj projekta i administrator.
Cilj projekta je jačanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije za odrasle osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta i odrasle osobe s intelektualnim teškoćama.

Unatoč aktualnim problemima uzrokovanim širenjem epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom, usluga osobne asistencije provodi se i dalje u skladu sa svim uputama resornih  ministarstava i Stožera civilne zaštite RH. Osobnim asistentima osigurana je sva potrebna zaštitna oprema kako bi nužni kontakt sa štićenicima bio u skladu s propisanim zdravstvenim protokolima.

Izvor fotografija: Udruga Latice

Služba ureda župana