Udruga „Latice“ boravili u radnom posjetu slovenskom „Sončeku“

Koprivnička Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice” boravila je u radnom posjetu Sončeku – Mariborskom društvu za cerebralnu paralizu u Slovenij.

Posjet je u sklopu projekta “New challenges for children with disabilities” financiran iz natječaja Saveza Alpe Adria iz Austrije i Koprivničko-križevačke županije, gdje je „Sončeko“ jedan od partnera.

Cilj je bio razmjena iskustva između dviju udruga, a u ime domaćina, rad Društva predstavila je potpredsjednica Lidija Šestak-Zorić, uz sudjelovanje predsjednika Lojze Tomaževića.

„Sonček“ djeluje od 1982. godine te okuplja više od 4000 osoba s cerebralnom paralizom i drugim poteškoćama, njihove obitelji i profesionalce, a osim mariborskog, u Sloveniji postoji još 15 regionalnih društava za cerebralnu paralizu.

Latice su imale priliku vidjeti kako funkcionira organizirani boravak za osobe s intelektualnim teškoćama, na koji se način provodi rehabilitacija te predstaviti svoje projekte. Naglasak je stavljen na projekt rehabilitacije djece s teškoćama u razvoju.

Na kraju posjeta zaključeno je kako će udruge nastaviti dobru suradnju, a upravo ovakvim partnerstvima i umrežavanjem može se doprinijeti boljoj kvaliteti života osoba s intelektualnim teškoćama i djece s teškoćama u razvoju.

Služba ureda župana