Udruga Latica potpisala ugovor za trogodišnji program “Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge”

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potpisalo je sa 161 udrugom ugovore o dodjeli financijskih sredstava za provedbu prve godine trogodišnjih programa “Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge”.

Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice iz Koprivnice jedna od potpisnica ugovora, čijem je svečanom uručenju prisustvovala predsjednica Nevenka Fuchs. Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić tom je prilikom zahvalila udrugama i civilnim inicijativama koje najbolje poznaju potrebe osoba različitih ranjivih skupina te su na ovaj način korektiv ustanovama i institucijama na državnoj razini.

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak izjavila je kako mnoge udruge imaju kvalitetne programe te kako je potrebno razmisliti o mogućnosti većih financijskih sredstava.

Prepoznat je program Udruge Latica “BUDITE NAM PODRŠKA” gdje je prioritet prevencija institucionalizacije i povećanje socijalnog uključivanja korisnika i povećanje kvalitete života. Ovim trogodišnjim programom korisnicima Udruge omogućava se kvalitetnije uključivanje u sve aktivnosti koje su obuhvaćene programom, kao što su radno okupacijske aktivnosti, kreativne radionice, keramičke radionice, obrada vrta, radionice samozastupanja, glazbeno – plesne radionice i unaprjeđenje komunikacije. Partner u projektu je Centar za socijalnu skrb Koprivnica koji je zadužen za smjernice u provedbi i aktivnostima.

Služba ureda župana