Udruga „Bolje sutra“ provela još jednu aktivnost u sklopu projekta Da bi MALI znali a VELIKI pod nazivom „Najkraći put nije i najsigurniji“

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice provela je još jednu aktivnost u sklopu projekta Da bi MALI znali a VELIKI  pod nazivom „Najkraći put nije i najsigurniji“, a  radionica je održana  u OŠ Sokolovac za učenike petih i šestih razreda.

Cilj aktivnosti bio je poučiti učenike opasnostima prelaska cesta na neobilježenim pješačkim prijelazima, a svaka situacija prikazana je slikovno kako bi se učenicima što bolje dočarala opasnost nepoštivanja pravilnog kretanja po prometnicama.  Sudjelovanje u prometu značajan je dio naše svakodnevnice, a učenike se poticalo na razmišljanje o svojem ponašanju kada sudjeluju u prometu.

Također se ukazalo na važnost poštivanja  propisa, izbjegavanje rizičnih situacija, a posebno na oprezno kretanje preko ceste uz obavezno korištenje obilježenih pješačkih prijelaza. Na aktivnosti sudjelovalo je 56 učenika. Izvoditelj aktivnosti bio je Ivan Brckan, član IPA (policijsko udruženje) Regionalni Klub Koprivnica.

Projekt je odobrilo Ministarstvo unutarnjih poslova, „Za Nacionalni program sigurnosti  cestovnog prometa“ . Republike Hrvatske 2011.-2020., Područje: 4. PJEŠACI; Podpodručja: a) Korištenje obilježenih pješačkih prijelaza. Partneri u projektu su OŠ Sokolovac; Dječji vrtić „Vrapčić“ Drnje iz Drnja, centrala i podružnice i Udruga Roma „Korak po korak“ Koprivničko-križevačke županije.

Služba ureda župana