Udruga „Bolje sutra“ provela je aktivnosti projekta “Igrajmo se različito”

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice provela je aktivnosti projekta  “Igrajmo se različito” edukativnom radionicom “Obojano razlikama” za polaznike Dječjeg vrtića “Ivančica” u Koprivničkom Ivancu.

Aktivnost je imala za cilj poučiti djecu predškolskog uzrasta polaznike Dječjeg vrtića o osobama s invaliditetom, a isprobali su osobno kretati se u dječjim invalidskim kolicima, kretati se uz pomoć štaka i ono najvažnije naučili su pomoći osobama s invaliditetom kada naiđu npr. na stepenice ili nogostup na ulici.

Nakon praktičnog dijela djeca su s članovima Udruge i volonterima bojala lutkicu djevojčicu u kolicima. Na taj način su utvrdili od kojih se dijelova sastoje kolica. U aktivnosti su pomogli i veliki i „mali“ tzv. inkluzivni volonteri odnosno maloljetni volonteri.

Ovom aktivnosti Udruga je obilježila  Međunarodni dan osoba s invaliditetom koji se obilježava 03. prosinca i Međunarodni dan volontera koji se obilježava 05. prosinca. Projekt je odobren na Natječaju za predlaganje programa/projekata udruga koji su od interesa za Koprivničko-križevačku županiju za 2018. godinu. Partneri u projektu Dječji vrtić “Vrapčić” Drnje; Općina Koprivnički Ivanec.

Služba ureda župana