Udruga „Bolje sutra“ provela aktivnosti u sklopu projekta „Viseće gredice“

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice održala je aktivnost građanske akcije „Naš doprinos zajednici – viseće gredice“.

Riječ je o prilagođenom vrtlarenju za osobe s invaliditetom, a projekt je odobrila Regionalna zaklada za lokalni razvoj Zamah  po decentraliziranom modelu dodjele financijskih potpora, u partnerstvu s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva. Partneri su Klub za starije osobe „Mariška“ Koprivnica i Dječji vrtić „Tratinčica“ Koprivnica.

U prostorijama Kluba „Mariška“ održane su aktivnosti „Moja prva gredica“ i “Radimo nešto novo”, koje su se odvijale u 3 skupine. Jedna je skupina sadila cvijeće, povrće i ljekovito bilje u visećim gredicama, druga je  šivala vrećice od recikliranog tekstila, a treća je bojala drvene kutijice decoupage tehnikom. U tako pripremljene platne vrećice i drvene kutijice spremat će se ljekovito osušeno bilje.

Ciljevi projekta su poticanje vrtlarenja za osobe smanjene pokretljivosti, osobe s invaliditetom i starije osobe, senzibilizacija djece predškolskog uzrasta prema osobama s invaliditetom te međugeneracijska solidarnost.

Služba ureda župana