Udruga „Bolje sutra“ provela aktivnost „Ja ne vozim brzo, a ti?“

Udruga Osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice prošlog je tjedna provodila aktivnosti projekta „SuPER sigurni u prometu“ pod nazivom „Ja ne vozim brzo, a ti?“.

Aktivnosti su se provodile u Obrtničkoj školi Koprivnica, Strukovnoj školi Đurđevac te u prostorijama Udruge „Bolje sutra“ Grada Koprivnice, a sudjelovali su direktni korisnici u projektu, točnije učenici od šesnaest i sedamnaest godina, osobe s invaliditetom te pripadnici romske nacionalne manjine iz Koprivničko-križevačke županije.

Tom je prilikom policijski službenik iz Policijske uprave Koprivničko-križevačke učenike upoznao o opasnostima prebrze vožnje te prikazao statističke podatke, fotografije i video zapise stvarnih događaja prometnih nesreća u kojima su sudjelovali mladi u prometu u ulozi vozača, suvozača ili pješaka.

Pored toga, prezentirana su pomagala koja koriste neki od sudionika u prometnim nesrećama, poput invalidskih kolica te im se ukazalo na poteškoće s kojima se osoba susreće nakon prometne nesreće ako ostane nepokretna.

Ovom aktivnosti željelo se ukazati kako je potrebno biti oprezan u vožnji zbog sporosti obavljanja radnji tijekom vožnje, a poseban je naglasak stavljen na pridržavanje zakonom određenih dozvoljenih brzina.

Projekt „SuPER sigurni u prometu“ odobren je od strane Ministarstva unutarnjih poslova u sklopu natječaja „Za nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011.-2020.“, a ovim programom projektu je osigurano 78.365,00 kuna. Područja koja obuhvaća ovaj program odnose se na mlade vozače dok su podpodručja nepropisna i neprilagođena brzina, a partneri u projektu su Koprivničko-križevačka županija, Regionalni klub IPA Koprivnica te Udruga Roma Koprivničko-križevačke županije.

Sluba ureda župana