Udruga „Bolje sutra“ proslavila 15 godina djelovanja

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice proslavila je punih 15 godina aktivnog djelovanja, a svečanosti su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i potpredsjednica Županijske skupštine i predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić.

Zamjenik Ljubić tom je prilikom pohvalio članove i predsjednicu Mariju Mraz na svemu što su postigli u posljednjih 15 godina na poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom, a čestitkama i pohvala pridružila se i predsjednica Rupčić u ime Povjerenstva koje je s Udrugom surađivalo na brojnim akcijama.

Predsjednica Mraz kazala je kako je Udruga ostavila veliki trag u lokalnoj zajednici te kako su promijenili sliku Koprivnice i poboljšali odnos zajednice prema osobama s invaliditetom, no smatra kako je pred njima još mnogo posla, posebno u pogledu pristupačnosti javnih zgrada.

Upravo na ovu važnu obljetnicu, Udruga je dobila informaciju kako joj je odobren projekt vrijedan milijun i 150 tisuća kuna zahvaljujući kojemu će deset osoba s invaliditetom proći dvogodišnje obrazovanje za operatera na računalu. Planovi za budućnost uključuju i pokretanje proizvodnje na koprivničkom Kampusu u sklopu socijalnog poduzeća Koprivita, čemu se također vesele, a uzvanici na proslavi imali su priliku kušati neke od delicija od koprive koje će tamo pripremati.

Služba ureda župana