Udruga „Bolje sutra“ predstavila projekt „Ples na moj način“

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice u petak, 9. lipnja u prostorima Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ predstavila je projekt „Ples na moj način/Dance on my way“ koji je odobren od strane Saveza Alpe Jadran te sufinanciran od Koprivničko-križevačke županije.

Ispred Županije, predstavljanju projekta prisustvovali su zamjenik župana Ratimir Ljubić i voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i EU fondove, koji su pohvalili dugogodišnje napore Udruge na uključivanju osoba s invaliditetom u sve aktivnosti lokalne zajednice.

Županija je, uz Plesni klub „Zebra“ iz Ljubljane i Varstveni delavni centar Novo Mesto iz Novog Mesta, i partner na projektu, a glavni je cilj jačati suradnju između partnera u projektu, poticati uključivanje osoba s invaliditetom u društvene aktivnosti u lokalnoj zajednici te povećati umrežavanje i razmjenu iskustava osoba s invaliditetom i organizacija osoba s invaliditetom unutar članica Saveza Alpe Adria kako bi se stvorili uvjeti za potencijalno partnerstvo za provedbu natječaja Europske unije.

Direktni korisnici su osobe s invaliditetom iz Koprivničko-križevačke županije, Novog Mesta, Ljubljane i Klagenfurta, dok će se projektne aktivnosti odnositi na radionice i posjete povijesnim i kulturnim znamenitostima županijskih gradova.

Vrijeme provedbe projekta je od 9. do 11. lipnja 2017. godine, a vrijednost je oko 17 tisuća kuna.

Služba ureda župana