Udruga „Bolje sutra“ predstavila projekt „Da bi MALI znali, a VELIKI pazili“

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice održala je početnu konferenciju za medije na kojoj je predstavljen projekt „Da bi MALI znali, a VELIKI pazili“ koji je o dobren na natječaju Ministarstva unutarnjih poslova, „Za Nacionalni program sigurnosti  cestovnog prometa“ Republike Hrvatske 2011.-2020., Područje: 4. PJEŠACI; Podpodručja: a) Korištenje obilježenih pješačkih prijelaza.

Glavni cilj projekta je stjecanje znanja o pravilnom ponašanju direktnih korisnika prilikom korištenja obilježenih pješačkih prijelaza, podizanje svijesti javnosti o potrebi zaštite pješaka kod prelaska pješačkih prijelaza te povećanje prometne kulture kod pješaka. Specifični ciljevi projekta su senzibiliziranje javnosti o problemima stradavanja pješaka u prometu te podizanje razine sigurnosti za pješake u prometu u lokalnoj zajednici.

Direktni korisnici u projektu su odrasle osobe s invaliditetom, učenici osnovnoškolskog uzrasta u dobi od 7 do 15 godina, djeca predškolskog uzrasta i pripadnici romske nacionalne manjine, dok su indirektni korisnici roditelji korisnika, donositelji odluka u Koprivničko-križevačkoj županiji, vijećnici Županijske skupštine, novinari, zaposlenici javnih ustanova te građani.

Planirane aktivnosti uključuju predstavljanje projekta javnosti, edukativni glazbeni spot, radionice za korisnike „Prometni bonton“; „Najkraći put nije i najsigurniji“; „Prekratko traje zeleno“; „Zebrasta priča“; „Tvoja me ruka vodi“; „Info točka“; „Parlaonica“; „Jako duga ulica“ i ostalo. Očekivani rezultati su povećanje informiranosti o prometnoj kulturi i sigurnim načinima prelaska obilježenih pješačkih prijelaza za 195 direktnih korisnika, 45 osoba s invaliditetom, 60 djece predškolskog uzrasta, 55 učenika osnovnoškolskog uzrasta, 35 pripadnika romske nacionalne manjine i 5000 indirektnih korisnika.

Nositelj projekta je Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice, a partneri u projektu su Osnovna škola Sokolovac, Dječji vrtić „Vrapčić“ Drnje, centrala i podružnice, i Udruga Roma “Korak po korak” Koprivničko-križevačke županije. Voditeljica projekta je Renata Glavica, traje do 30. svibnja 2019. godine, a odobreni iznos je 100.000 kuna. Nakon konferencije za medije nositelj i partneri potpisali su Sporazum o suradnji na provedbi projekta.

Služba ureda župana