Udruga „Bolje sutra“ održala lutkarsko scenski prikaz “Zebrasta priča”

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice u sklopu projekta „Da bi MALI znali a VELIKI pazili“ u Osnovnoj školi Sokolovac održala je radionicu, odnosno  lutkarsko scenski prikaz pod nazivom “Zebrasta priča” o sigurnom načinu prelaženja ceste na obilježenom pješačkom prelazu.

Radionica je bila namijenjena polaznicima Dječjeg vrtića Sokolovac i učenicima od prvog do četvrtog razreda,  a uz pomoć lutaka prikazane su različite situacije u kojima se djeca nađu putem do škole. Djevojčica je u jednoj nezgodnoj situaciji slomila nogu i kretala se pomoću štaka. To ju je činilo jako sporom i stalno je pronalazila načine kako da pređe cestu na najkraćem dijelu koji je bio i najopasniji. Ta mjesta nisu bila obilježena pješačkim prijelazom-zebrom niti je bilo na tom mjestu semafora. Prijatelj ju je upozoravao da se ne smije kretati tim putem, ali on nije bio autoritet kojeg bi djevojčica slušala. Srećom, na putu do škole pratila ih je policajka i vidjela njihovu namjeru te ih je poučavala koji je najsigurniji način dolaska do škole. Djeca su poslušala savjete policajke za što su dobila pohvale.

Izvoditeljica aktivnosti bila je Adela Jadan, a aktivnosti je prisustvovalo 76-ero djece, njihovih učitelja razredne nastave i odgajatelja iz Dječjeg vrtića. Projekt je odobrio MUP na natječaju „Za Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa“ Republike Hrvatske. Partneri u projektu su OŠ Sokolovac, Dječji vrtić “Vrapčić” Drnje, centrala i podružnice, i Udruga Roma “Korak po korak” Koprivničko-križevačke županije.

Služba ureda župana