Udruga „Bolje sutra” održala aktivnost projekta „Želim znati kako imati“ pod nazivom Muško/ženski štandovi

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice održala je još jednu aktivnost projekta „Želim znati kako imati“ pod nazivom Muško/ženski štandovi. Cilj aktivnosti bio je saznati jesu li za isti posao jednako plaćeni muškarci i žene, a događanje je podržao i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, u ime Županije kao partnera na projektu.

Na dva su štanda izloženi predmeti koje su korisnici projekta izradili. Na prvom štandu bile su članice Udruge i učenice OŠ Koprivniki Ivanec, koje su izložile predmete koje uglavnom koriste žene. Na drugom štandu bili su muški članovi Udruge i dječaci učenici iste Škole, a na njihovom štandu bili su izloženi predmeti koje uglavnom koriste muškarci.

Obje skupine su za izložene predmete dobile donacije, a iznos donacija bio je rezultat ovog pokušaja da se dozna odgovor na postavljeno pitanje. Glavni ciljevi projekta su educirati djecu o aktivnom građanstvu, promijeniti svijest kod učenika, poticanje tolerancije prema različitosti, promicanje socijalne uključenosti te razvijanje svijesti o odgovornom gospodarenju društvenim i prirodnim resursima.

Uz predsjednika Pintara, ovu aktivnost podržala je i predstavnica drugog partnera na projektu – zamjenica načelnika Općine Koprivnički Ivanec Ivana Čoklica. Projekt je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, izvoditeljica aktivnosti bila je Mateja Sodar, voditeljica projekta je Renata Glavica, a koordinatorica Marija Mraz.

Služba ureda župana