Udruga „Bolje sutra“ održala aktivnost “Misli zeleno jer je sigurno”

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice u Dječjem vrtiću „Vrapčić“ u Drnju održala je aktivnost projekta Zelena zebra, pod nazivom “Misli zeleno jer je sigurno”. Pomoću oslikanoga raskrižja s kružnim tokom, obilježenim pješačkim prijelazima i postavljenim simbolima prometnih znakova, djeca su pomicala  figure/sudionike u prometu (autiće, lutkice – pješake).

Aktivnošću se djecu predškolskog uzrasta poučilo pravilima prelaska zebre na siguran način, a uz vodstvo izvoditeljice, djeca su predlagala i dolazila do rješenja koji je najsigurniji način prelaska ceste. Nakon što su pogledali edukativni animirani film, kroz igru ponovili znanje o prometnim znakovima i naučili kako je najsigurnije prelaziti cestu, djeca su svoj doživljaj naučenoga izrazila crtežima.

Projekt je odobrilo Ministarstvo unutrašnjih poslova na natječaju za nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa RH 2011-2020. Područje: 4. PJEŠACI; Potpodručja: a) Korištenje obilježenih pješačkih prijelaza. Partneri su Dječji vrtić Vrapčić iz Drnja, IPA regionalni klub Koprivnica i Klub za starije osobe Mariška Koprivnica, a izvoditeljica je bila mentorica hrvatskoj jezika Renata Glavica.

Služba ureda župana