Udruga „Bolje sutra“ najavila projekt IKSoC

Zamjenik župana Ratimir Ljubić danas je posjetio Udrugu „Bolje sutra“ te ujedno prisustvovao radionici „Meke vještine osobne i društvene kompetencije“ kojom je najavljen projekt IKSoC – Inovativni koprivnički socijalni centar „KopriVITA“.

Kroz timski rad i komunikaciju članovi Udruge rješavali su zajedničke zadatke, uz koordinaciju voditelja timova te su rješavali problematiku u svrhu poticanja razvoja međusobnog uvažavanja i poštivanja.

Radionicom je započela pripremna aktivnost za projekt IKSoC – Inovativni koprivnički socijalni centar „KopriVITA“ kojemu je cilj osnivanje socijalnog poduzeća za proizvodnju tjestenine od koprive. Tjestenina će se proizvoditi od namirnica lokalnog podrijetla i ekološki uzgojene koprive, a da bi do gotovog proizvoda došli, članovi Udruge kroz radionice učiti će vještine potrebne za plasman proizvoda, od proizvodnje do plasiranja na tržište.

Projekt je odobren na natječaju za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava u sklopu Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, a detaljnije će biti predstavljen na tiskovnoj konferenciji za medije koja će se održati u prostorijama Podravskog sunca u ponedjeljak, 28. kolovoza 2017. godine s početkom u 13,00 sati.

Služba ureda župana