Udruga „Bolje sutra“ izložila kasice i učila djecu raspolaganju novcem

Udruga osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice prošlog je vikenda održala aktivnost projekta „Želim znati kako imati“, u kojemu su partneri Koprivničko-križevačka županija, Osnovna škola Koprivnički Ivanec i Općina Koprivnički Ivanec. Aktivnost je održana u prostoru trgovačkog centra Supernova, a podržao ju je i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Na info štandu bile su izložene male kasice izrađene na prethodno održanoj radionici za koje su posjetitelji mogli dati donacije, a cilj aktivnosti bio je naučiti članove Udruge i djecu osnovnoškolskog uzrasta raspolagati novcem. Prikupljena sredstva moći će se upotrijebiti na jednoj od predviđenih aktivnosti – edukativnom putovanju u srpnju, na način da korisnici sami odaberu dinamiku i svrhu trošenja.

Projekt je odobren na Natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2018./2019., područje financijska i medijska pismenost djece i mladih.

Služba ureda župana