Udruga Boje sutra provela edukacije za očuvanje preostalog zdravlja kod osoba s invaliditetom

U prostorijama COOR Podravsko sunce u četvrtak 28. studenoga članovi Udruge osoba s invaliditetom Bolje sutra sudjelovali su u aktivnostima projekata „Jedi što vrijedi“ – edukacija za očuvanje preostalog zdravlja kod osoba s invaliditetom,  „Moje tijelo moja odgovornost“-edukacija o važnosti očuvanja preostalog zdravlja i  „Dodirom do zdravlja“ – masaže za opuštanje ljekovitim uljima.

Glavni cilj aktivnosti je edukacija o važnosti očuvanja preostalog zdravlja osoba s invaliditetom, razvijanje svakodnevnih životnih vještina za samozbrinjavanje osoba s invaliditetom te senzibilizacija srednjoškolaca prema osobama s invaliditetom. U projektu sudjeluje 10 odraslih osoba s invaliditetom, 20 mladih srednjoškolaca u dobi od 15-18 godina sa i bez invaliditeta direktnih korisnika. Projekt je odobrilo Gradsko komunalno poduzeće Komunalac d.o.o, a partneri su Humanitarna udruga za pomoć djeci i socijalno ugroženim obiteljima „Šegrtsko srce“ te Obrtnička škola Koprivnica.

Projekt koji vodi Marina Jug omogućila je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, a aktivnosti će se odvijati do kraja ove godine.

Izvor: Udruga Bolje sutra

Služba ureda župana