Učenici Područne škole Srijem proveli jednogodišnji projekt „Upoznajmo različitosti“

U ovoj školskoj godini učenici Područne škole Srijem provodili su projekt „Upoznajmo različitosti“ kojem je cilj bio upoznati različite ljude te njihove talente.

U sklopu projekta održani su brojni susreti, a jedan od njih bio je i susret s učenicima iz Područne škole Plavšinac gdje su učenici saznali da su tamo ima učenika romske nacionalne pripadnosti te na taj način upoznali njihov način života. Nakon susreta dogovoren je i uzvratni susret gdje su zajedno s učenicima iz Područne škole Plavšinac obišli školu u Srijemu i nastavili druženje. Drugi susret je bio s tajnicom Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ Natašom Friščić s kojom su upoznali životne prepreke osoba s invaliditetom. Isto tako, učenici su se upoznali i s vjerom i običajima Jehovinih svjedoka kao i s načinom života slijepih osoba kojeg im je pobliže objasnio Dejan Cifrek. Njihovu školu posjetio je i Demijan Tržić dječak koji čuje samo pomoću aparatića koji im je tom prilikom ujedno i približio život s aparatićem i način komuniciranja pomoću čitanja s usana.

Na kraju jednogodišnjeg projekta učenici su upoznati sa različitim poteškoćama u životima mnogih, drugačijih ljudi te na taj način bogatiji za nova poznanstva i različitosti. Cijeli projekt prikazan je na plakatima koje su učenici prezentirali prilikom Dana škole.

Služba ureda župana