Učenici koprivničke Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“ posjetili Županijsku upravu i darovali županu svoje crteže

U utorak, 5. ožujka učenici 3. c razreda Osnovne škole Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“ iz Koprivnice, u pratnji učiteljice Đurđice Pošte, posjetili su Županijsku upravu gdje ih je dočekao župan Darko Koren.

Učenici su ga oduševili svojim maštovitim maskama, ali i crtežima koje su mu poklonili, a koji prikazuju poznate povijesne ličnosti koje su živjele i djelovale na području Županije, kao i prirodne znamenitosti. Svatko od učenika ispričao mu je što prikazuje njegov crtež, a zauzvrat su dobili pohvalu za svoje znanje o Županiji.

Osim uživanja u druženju, župan je imao i zahtjevan zadatak odgovaranja na dječja pitanja, primjerice zašto je odlučio postati županom, što sve radi, koliko je dugo na toj funkciji, po čemu se ona razlikuje od funkcije gradonačelnika, koji su mu hobiji i kakav je bio učenik u školi.

Nakon što su se bolje upoznali, učenicima je prikazan promotivni film županijske Turističke zajednice „Podravina i Prigorje na dlanu“, koji su sa zanimanjem pogledali i komentirali što su sve vidjeli i naučili iz njega.

Služba ureda župana