Učenici koprivničke Obrtničke škole osvojili brojne nagrade, a kreće se i s novim projektima

Učenici koprivničke Obrtničke škole postigli su velike uspjehe na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Učenici četvrtoga razreda elektrotehničkog smjera sudjelovali su na IV. međužupanijskoj izložbi inovacija u Ivanić Gradu, gdje se Mihael Vusić predstavio radom Beskonačno zrcalo, a Lovro Sever radom Robotska šaka. Mario Lučki osvojio je srebrnu plaketu za rad Razvojno sučelje za LED zaslon, kojim je nedavno zauzeo i treće mjesto na Državnoj smotri radova iz elektrotehnike i računarstva održanoj na zagrebačkom FER-u. Također, za uspješno natjecanje na radionici SMS@433 – izrada uređaja aplikacije za komuniciranje kratkim porukama i ZXQuest – programiranje na ZX Spectrum računalu, učenici su dobili su vrijedne nagrade, a mentorica im je bila profesorica Dubravka Eršetić.

Na 17. Državnom natjecanju i smotri radova učenika u obrazovnom podsektoru prerade i obrade drva učenik završnog razreda zanimanja stolar Damjan Bojovski osvojio je drugo mjesto, pokazavši izvrsno znanje u četiri kategorije ocjenjivanja: crtanje nacrta uratka izrade, postupak izrade uratka u radionici, kvaliteta izrađenog uratka i pismena provjere znanja iz strukovnih predmeta. Mentori Damjanu bili su profesori Nenad Smiljanec i Miroslav Štefanec.

Na XIX. Državnom natjecanju učenika vodoinstalatera i instalatera grijanja i klimatizacije učenici Matej Podolski i Mateo Mlinarić osvojili su treće mjesto, uz podršku mentora Emila Goluba i Željke Kunštić.

S Državnoga prvenstva školskih sportskih društava učenika s IT-om učenica Aleksandra Vujasinović vratila se sa zlatnom medaljom za trčanje na 80 metara, dok su brončane medalje osvojili Nikola Gal za skok udalj sa zaletom i za trčanje na 80 metara te Monika Bermanec za stolni tenis.

Važno je spomenuti  kako je Obrtničkoj školi odobren deveti Erasmus+ projekt mobilnosti , od strane Agencije za mobilnost i programe EU-a, pod nazivom „Struka nas veže“. Ovaj projekt uključuje dvije mobilnosti: osmero nastavnika elektrotehničke struke boravit će u Španjolskoj (u Sevilli) u listopadu 2017. godine, dok će 16-ero učenika ugostiteljske struke boraviti u Sloveniji (u Velenju) u ožujku 2018. godine. Projektni koordinatori su profesori Saša Seretin i Sandra Krajina, a za provedbu ovog projekta školi je odobrena financijska potpora u iznosu od 40.080 eura.

Također, od sljedeće školske godine u školi će se provoditi pilot nastavni program za učenike s poremećajima u ponašanju, te je s ciljem upoznavanja programa održana prezentacija kojoj su prisustvovali predstavnici županijskih ustanova s kojima se planira ostvariti suradnja: pedagozi osnovnih škola, predsjednica Općinskoga suda Lidija Vuljak, predstavnica Općinskog državnog odvjetništva Lidija Koštić-Švenda, ravnatelj Dječjeg doma Svitanje Milivoj Androlić, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Danijel Rušek te predstojnica Ureda državne uprave Elizabeta Repić Perković sa suradnicima Ivankom Perić Novak i Borisom Sabolićem. Prezentaciju o ciljevima i strukturi programa održao je pedagog Obrtničke škole Koprivnica Tomislav Trstenjak, a predsjednica Udruge Bolje sutra Marija Mraz predstavila je svoj priručnik Promjene s radionicama za osobe s invaliditetom.

Služba ureda župana