Učenica Anamarija Hontić iz OŠ Molve dobitnica nagrade DUZS

Uručenje nagrada za likovne, literarne i foto radove djece i mladih na temu katastrofa te snaga zaštite i spašavanja održano je 6. svibnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu. Natječaj je dio programa edukacije djece za sigurno postupanje i razvoj sigurnosne kulture, s ciljem razvijanja i promicanja svijesti kod djece o postojanju rizika od katastrofa, a organizira ga Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Na početku svečanosti prisutne je pozdravio ravantelj DUZŠ Jadran Perinić koji je čestitao učenicima i njihovim mentorima te istaknuo kako je edukacija djece uvijek dobra investicija. Osim ravnatelja Perinića, svečanosti su nazočili i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović, a ispred Koprivničko-križevačke županiji dodjeli priznanja prisustvovao je stručni suradnik za promet i poslove zaštite i spašavanja Stjepan Behin.

U zabavnom dijelu programa nastupili su pjevačica Lana Jurčević, plesači sportskog plesnog kluba Takt iz Varaždina Lara Šmic i Marko Srpak te članovu Kulturno-prosvjetnog društva Sloga iz Pakraca.

Jedna od dobitnica nagrada DUZS je i učenica četvrtog razreda Osnovne škole Molve Anamarija Hontić koja je u kategoriji likovnih radova učenika osnovnih škola od I. do IV. razreda osvojila prvo mjesto. Koliko je ovo zapravo veliki uspjeh pokazuje činjenica da je na natječaj pristiglo oko 2500 radova u osam kategorija, a doći do samog finala nije bilo jednostavno. Nakon odabira radova na županijskim razinama, po tri najbolja iz svake kategorije poslana su u DUZS radi konačnog odabira najboljih. Na kraju, tri člana povjerenstva (dva iz DUZS i jedan iz Agencije za odgoj i obrazovanje) odabrali su pobjednike četvrtog po redu natječaja likovnih, literarnih i foto radova djece i mladih.

Odsjek za komunikacije i protokol