U Županijskoj upravi svečano prisegnuli suci porotnici Vijeća za mladež Općinskog suda u Koprivnici

U prostorijama Županijske uprave danas je održana svečana prisega sudaca porotnika Vijeća za mladež Općinskog suda u Koprivnici koji su na dužnost imenovani na 5. sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije. Suci porotnici prisegu su položili pred predsjednikom Županijske skupštine Damirom Felakom, županom Darkom Korenom i zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem te po ovlaštenju župana pročelnicom Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove Ljubicom Belobrk Flamaceta i višom savjetnicom – specijalisticom za poslove Županijske skupštine i opće poslove Helenom Matica.

Nakon svečanog dijela prisege, župan je čestitao sucima porotnicima na imenovanju istaknuvši kako su svojima zaslugama zavrijedili ove pozicije, i to, prije svega, stručnošću, predanošću radu s djecom i mladima te društvenim angažmanom.

Dužnost suca porotnika je privilegija, ali velika obaveza jer svojim radom štite društvo od nezakonitog postupanja pojedinaca ili države te predstavljate glas javnosti. Svojim objektivnim i nepristranim donošenjem odluka stvarate i održavate povjerenje javnosti u neovisno i časno pravosuđe te vjerujem kako će Vaš rad doprinijeti još boljem funkcioniranju pravosudnog sustava te biti na korist cijele naše zajednice“, poručio je župan.

Čestitkama se pridružio i predsjednik Skupštine Felak koji im je poželio mnogo uspjeha u radu te predsjednica Općinskog suda u Koprivnici Marija Grgešić koja je istaknula kako vjeruje da će novoimenovani suci porotnici svoju važnu dužnost obavljati časno i savjesno.

 

Služba ureda župana