U Županijskoj upravi održane sjednice Skupština društava Piškornica

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije u četvrtak 19. rujna  održane su sjednice Skupština društava Piškornica d.o.o. i Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o.  kojima je prisustvovao župan Darko Koren sa suradnicima, direktori društava Mladen Ružman i Marijan Blažok, članovi Skupštine i predstavnici osnivača iz Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije te Općine Koprivnički Ivanec.

Članovi Skupštine prihvatili su informaciju o poslovanju društava i dinamici razvitka projekta Regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske, iz koje je vidljivo da je projektno-studijska dokumentacija dovršena, projekt u poslovno-financijskom smislu konsolidiran, a prema terminskom planu do kraja godine planirano je prihvaćanje Studije izvedivosti i sufinanciranja iz sredstava EU u iznosu od 42,5 milijuna.

Skupštine društava donijele su i odluku o prihvaćanju Sporazuma o konačnom uređenju odnosa i mirnom rješavanju sporova s GKP Komunalac Koprivnica. Piškornica sanacijsko odlagalište će GKP-u Komunalac isplatiti iznos od 8.989.293,31 kuna što predstavlja ostatak kupoprodajne cijene utvrđene Sporazumom od 4. rujna 2015. godine te će pristupiti ć mirnom rješavanju tekućih pravnih sporova i urediti osnova budućih poslovnih odnosa u području odlaganja otpada.

 Društvu Piškornica – sanacijsko odlagalište odobreno je kreditno zaduženje u navedenom iznosu, a tvrtki Piškornica d.o.o. izdavanje zadužnice za taj kreditni aranžman. Ovim zaduženjem namirenje postojeće financijske obaveze prema GKP Komunalac zamjenjuje se drugim povoljnijim izvorom financiranja.

Na Skupštini je naglašeno kako likvidnost oba društva nije i neće biti dovedena u pitanje pa tako donesene odluke nemaju nepovoljan ili štetan utjecaj na razvoj projekta RCGO Piškornica, već će se njima anulirati  rizik neizvjesnosti ishoda i duljine trajanja sudskih sporova te unaprijediti poslovna suradnja među svim dionicima uključenim u gospodarenje otpadom.

 Služba ureda župana