U Županijskoj upravi održan sastanak Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije

U prostorijama Županijske uprave u četvrtak  12. rujna održan je sastanak Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije kojim je predsjedao predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar. Sastanku su uz članove i ravnatelje županijskih ustanova s područja zdravstva i socijalne skrbi prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Zamjenik Ljubić je zahvalio svim članovima Savjeta na radu i zalaganju te poželio uspješnu realizaciju nadolazećih programa, nakon čega su članovi raspravljali o pet točaka dnevnog reda.

Pročelnica Koluder izvijestila je prisutne kako u privatnim ustanovama trenutno 91 korisnik s područja županije ostvaruje pravo na subvenciju smještaja te kako su do sada zaprimljena  sveukupno 122 zahtjeva čime su se potvrdile projekcije kod izrade prijedloga za sufinanciranje smještaja.

Članovi su usuglasili kako će povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba organizirati edukativne tribine s temom „Doživotno i dosmrtno uzdržavanje“, a održat će se u Koprivnici 27. rujna 2019. u 13,00 sati, u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica, slijedi tribina  2. listopada 2019. godine u Križevcima s početkom u 10,00 sati, u Gradskoj vijećnici te  u Đurđevcu 3. listopada 2019. u 11,00 sati, u zgradi INE-e.

Na Savjetu je raspravljano i o mogućnostima proširenja sufinanciranja na obiteljske domove prilikom čega je pročelnica Koluder navela podatak da bi se proširenjem obuhvatilo oko 200 korisnika,  a taj podatak proizlazi iz informacijama dobivenih  od 21 obiteljskog doma koliko ih je na području Koprivničko-križevačke županije.

Savjet je zaključio kako bi se u proračunu za slijedeću godinu trebalo po tom pitanju osigurati milijun kuna za proširenje Odluke o sufinanciranja smještaja na korisnike u obiteljskim domovima.

Služba ureda župana