U Županijskoj upravi održan sastanak s pročelnikom Područnog ureda civilne zaštite Varaždin

U četvrtak 5. prosinca u prostorijama Županijske uprave zamjenik župana Ratimir Ljubić, ujedno i načelnik  Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, održao je sastanak  s novoimenovanim pročelnikom Područnog ureda civilne zaštite Varaždin Ivicom Matošićem. Zamjenik Ljubić čestitao je pročelniku Matošiću  na izboru te predstavio aktivnosti  i planove  županijskog Stožera istaknuvši zadovoljstvo radom i uspostavljenom sinergijom između djelatnika svih žurnih službi koje su temeljne sastavnice Stožera.

„Sve naše žurne službe djeluju iznimno efikasno i spremne su odgovoriti na zahtjevne zadaće koje se pred njih postave. Nastojimo kontinuirano raditi na unaprjeđenju i edukacijama kako bi bili spremni na sve vrste ugroza koje se mogu dogoditi. Dobro smo opremljeni i za to izdvajamo značajna sredstva, a najvažnije je što naše službe raspolažu kvalitetnim ljudima koji su u svojem radu okrenuti jedni prema drugima te izvrsno surađuju na terenu. Jedna smo od najvatrogasnijih  županija u državi, naše zdravstvene službe i policija rade sjajan posao, a u zadnjih nekoliko godina velik doprinos sigurnosti daje i stanica HGSS-a Koprivnica koja je ispostavama u Križevcima i Đurđevcu proširila svoje djelovanje kako bi obuhvatila cijelu županiju“, uvodno je pojasnio zamjenik Ljubić.

Zamjenik Ljubić izvijestio je pročelnika Matošića kako su članovi Županijske skupštine na nedavnoj sjednici podržali važne strateške dokumente među kojima i smjernice  za organizaciju i razvoj sustava civilne zaštite na području Koprivničko-križevačke županije te odluku o osnivanju  specijalističke postrojbe civilne zaštite koja će biti obučena za traganje i spašavanje u poplavama na području naše županije.

„Sve ovo pokazuje kako smo vrlo ozbiljno pristupili razvoju sustava civilne zaštite na području naše županije. Svojim aktivnostima želimo poslati poruku stanovništvu da cijeli sustav funkcionira u svim svojim dijelovima, da se stalno nadograđuje u smislu edukacije djelatnika i opreme te kako smo spremni na sve ozbiljne situacije kojih, nadamo se, neće biti previše“, kazao je  zamjenik Ljubić.

Pročelnik Matošić  je čestitao na svim aktivnostima koje je županijski Stožer proveo tijekom godine naglasivši kako veseli činjenica da sve žurne službe dobro surađuju sa Županijom.

„Povjerenje među ljudima je najvažnije i na vašem primjeru se vidi kako to u praksi mora funkcionirati. S obzirom na reorganizaciju sustava i novo ustrojstvo važno je organizacijskim kompetencijama, opremom i ljudstvom pokazati da  smo sustav još više unaprijedili  te odgovoriti na sve izazove koji su pred nama, a tu očekujemo i daljnju podršku županijskog Stožera“, rekao je  Matošić.

Sastanku su prisustvovali i načelnik Policijske uprave Koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac, voditelj Službe civilne zaštite Koprivnica Miroslav Blažotić, voditelj Županijskog centra 112 Roman Sabol, samostalni nadzornik za prevenciju i pripravnost Područnog ureda civilne zaštite Varaždin Zdravko Vrbanić i referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc.

Služba ureda župana