U Županijskoj upravi održan sastanak s pročelnikom Područnog ureda civilne zaštite Varaždin

Načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić jučer je u prostorijama Županijske uprave u prisustvu zamjenice načelnika Melite Ivančić i referenta za poslove zaštite i spašavanja Krešimira Škvorca održao sastanak s pročelnikom Područnog ureda civilne zaštite Varaždin Ivicom Matošićem i voditeljem Službe civilne zaštite Koprivnica Miroslavom Blažotićem.

Na sastanku je uz analizu  rada Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije raspravljeno o aktualnoj epidemiološkoj situaciji i planiranim aktivnostima te organizaciji punktova za cijepljenje. Načelnik Ljubić je kazao kako je Stožer u potpunosti pripremio sve potrebno za akciju cijepljenja na području županije te kako je prvo cijepljenje opće populacije, održano početkom veljače u Koprivnici, proteklo na najvišoj organizacijskoj razini. Zahvalio je zdravstvenim djelatnicima i operativnim snagama civilne zaštite na provedbi same akcije te napomenuo kako se ista organizacijska razina očekuje i u ostalim gradovima i u općinama, odnosno već ove subote kad je planirana akcija cijepljenja u Križevcima.

Načelnik Ljubić je istaknuo kako je prema Planu cijepljenja Ministarstva zdravstva koji je potvrdila Vlada RH te sukladno postojećim protokolima Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, važno procijepiti što više ljudi prvim dostupnim cjepivom. Dinamika cijepljenja za koje raste interes, kazao je načelnik, ovisi o količinama i brzini pristizanja cjepiva te naglasio kako su prema nalazima Svjetske zdravstvene organizacije sva cjepiva ocijenjena  kao sigurna, učinkovita i primjenjiva kod svih dobnih skupina te štite od najtežih oblika bolesti COVID-19.

Pročelnik Matošić pohvalio je suradnju Područnog ureda civilne zaštite Varaždin i županijskog Stožera te operativne snage koje stoje na dispoziciji i svojim angažmanom doprinose u cjelokupnom funkcioniranju sustava. Posebno je pohvalio organizaciju cijepljenja istaknuvši kako priprema i provedba akcije u Koprivnici te funkcionalno korištenje prostornih i ljudskih potencijala mogu biti ogledni primjer odlične suradnje svih ključnih dionika sustava.

Služba ureda župana