U županiji potvrđeno 79 novih slučaja zaraze koronavirusom, ozdravile 324 osobe

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđeno 79 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivan 1.431 slučaj.

Ozdravile su 324 osobe, a na bolničkom se liječenju nalazi 64 pacijenata od kojih je njih 11 na respiratoru.  U OB Koprivnica preminula je jedna osoba (1940. godište) s pozitivitetom na koronavirus koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge pridružene bolesti te je bila cijepljena.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeta su 152 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem,  sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 12.868 osoba.

U protekla dva dana u Koprivnici i Križevcima provedene su akcije cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojima se odazvalo ukupno 2.702 građana, koji su primili prvu, drugu i treću dozu cjepiva. Akcije se nastavljaju i sljedeći tjedan, prema organiziranom rasporedu.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije