U županiji potvrđeno 256 novih slučaja zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju 70 pacijenta

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđeno 256 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno su aktivna 1274 slučaja.

Ozdravilo je 110 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 70 pacijenata, od kojih je njih 14 na respiratoru.  U OB Koprivnica preminula je jedna osoba (1945. godište) s pozitivitetom na koronavirus koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge pridružene bolesti te nije bila cijepljena.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 546 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem,  sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 13211 osoba.

Jučer je u Đurđevcu provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvalo ukupno 696 građana, koji su primili prvu, drugu i treću dozu cjepiva.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije